Minden elküldött üzenet most négy explicit állapoton halad át: Küldés folyamatban (a szerverhez tart), Elküldve (a szerver elfogadta), Kézbesítve (a címzett eszköze rendelkezik vele), Olvasva (megnyitotta a beszélgetést). Ha a küldés sikertelen, az üzenet Sikertelen állapotot kap, és újraküldheti vagy törölheti. Vége a találgatásnak, hogy egy egyszeres vagy dupla pipa valójában mit jelent.
A gépelési jelzők mostantól 1 másodperces ablakkal vannak kiegyensúlyozva. A „gépel” jelzést egy másodpercnyi tényleges billentyűleütés után küldjük, és a „abbahagyta a gépelést” jelzést egy másodpercnyi tétlenség után — így a túloldalon nem fogja látni a jelzést villogni, amikor a mondat közepén gondolkodik. Az elavult gépelési események kliensoldalon 5 másodperc után védelmi célból lejárnak, így egy elveszett „abbahagyott” esemény nem hagy fantom gépelési jelzőt a képernyőn.
Ha nem szeretné közölni, hogy látott egy üzenetet, kapcsolja ki az olvasási visszaigazolásokat a Beállítások → Adatvédelem alatt. A kölcsönösség érvényesítve van: ha kikapcsolja, abbahagyja a visszaigazolások küldését és abbahagyja mások visszaigazolásainak látását. A jelenlétnek — az online állapotának — ugyanaz a kikapcsolási lehetősége van.